20 de setembre del 2013

Matemàtiques anant pel carrer (6) Camí al restaurant

De vegades m'agrada anar a dinar a Ca'l Boter, un restaurant situat al carrer Tordera 62 en el que cal fer certes cues per a entrar-hi i que té un menú del dia excel·lent. Està situat en el "barri dels gitanos" de Gràcia, on hi tenim o hem tingut gent famosa, com Peret, el "Pescadilla" (marit de la Lola Flores) o l'argentí Gato Pérez, molt lligats a l'aparició de la "Rumba Catalana".

Cal Boter està a prop d'on visc. Aquest és el planell del recorregut des de casa, assenyalat amb una fletxa, fins al restaurant, marcat amb una A i un cercle verd.


Cada cop que hi vaig tinc un problema: quan arribo a la Travessera de Gràcia, cantonada Torrijos,(cercle vermell imatge anterior) dubto sobre quin és el camí més curt. què he de fer: girar a l'esquerra  o a la dreta?


A vosaltres que us sembla?

Algunes altres preguntes per discutir a l'Aula
  1. On hauria d'estar Can Boter perquè la distància fos la mateixa.
  2. Quantes mides cal prendre? Quines? 
  3. A quina hora he de sortir de casa si vull arribar a les 13:30 per estalviar-me fer cues?
Notes
  • La història no és un exercici inventat. És verídica.
  • És una activitat de carrer on els alumnes hauran de planificar i prendre mides. També es pot treballar sobre un mapa. Aleshores, cal disposar d'imatges suficientment grans per poder mesurar-hi i arribar a conclusions.
  • Si realitzem una activitat semblant al carrer, agafar un plànol o dibuixar un croquis, forma part de la resolució del problema i segurament, és la part més "competencial" del procés: planificar i triar les  eines adequades que et permetin resoldre el problema.
  • Aquesta activitat està dedicada especialment a TocaMates: ell ja sap perquè.

  • El preu del menú de Cal Boter és d'11,20€, actualment. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada