28 de gener del 2013

Un bloc interessant

Dan Meyer (@ddmeyer) és el que podríem anomenar un "animador matemàtic". En el seu bloc hi trobem moltíssimes coses que criden l'atenció, comentem algunes d'elles:

En la categoria "What can you do with this?" el que fa sovint és agafar problemes clàssics, d'aquells d'examen, que considera avorrits o poc interessants i els converteix en activitats que solament de llegir-les et venen ganes de pensar-hi.

A la imatge de l'esquerra trobem un exemple "Si la Sally pinta una casa en 6 hores i en John en 4. Quant tardaran en pintar-la tos dos junts?", un problema que confessa que odia profundament.

A continuació podem veure, a través d'un vídeo mut, en quina activitat proposa reconvertir aquest problema:


Bean Counting from Dan Meyer on Vimeo.

Podeu llegir més sobre aquesta activitat aquí (hi trobareu la video-solució del problema i una extensió del mateix). 

En la categoria "3acts" presenta activitats en un format de tres actes: presentació del problema (d'una manera molt oberta tal com es pot veure a al vídeo mut que hi ha a continuació), cerca per part dels alumnes de les dades i les eines per resoldre el problema, solució del problema i plantejament de noves preguntes. Aquí podem veure un exemple del primer acte d'una d'aquestes activitats que amb altre format és molt probable que ja feu a classe: 

Popcorn Picker from Dan Meyer on Vimeo.

Podeu llegir més sobre aquesta activitat aquí (hi trobareu comentaris sobre els altres dos actes incloent la video-solució i una sèrie de preguntes que poden representar una extensió del problema).

Un últim exemple que presentem aquí per il·lustrar la proposta del Dan Meyer és el següent:


Podeu llegir més sobre aquesta activitat aquí.

1 comentari:

  1. Pep Lluís Pol29 de gener, 2013

    És impressionant el que es pot fer amb tan poc temps i amb uns mitjans tan senzills. Aquest home fa bona la frase aquella que la vàlua de un docent es pot mesurar per la quantitat de coses importants que deixa de dir. I vosaltres, no vos atureu de fer rodar el nostre cervellet! Gràcies moltes.

    ResponElimina