2 de juny del 2011

El con d'Apol·loni

Si ens reps per mail, per no perdre informació,vídeos per exemple, recomanem entrar al bloc clicant sobre el títol.
El 31 de maig, vàrem presentar un nou taller de l'Espai Jordi Esteve" que anomenem "10 materials per a l'ensenyament de les Matemàtiques" en que proposem quins serien els primers deu  materials manipulatius que escolliríem nosaltres per tenir al nostre centre, en cas de partir de zero. 
Hem presentat la proposta en una sessió feta  a la Universitat Autònoma de Barcelona que  ha consistit en una xerrada sobre l'ús d'un dels materials: la "capsa de cossos geomètrics" i una exposició dels 10 materials per que els assistents els puguin conèixer i provar.
Com a punt i final de la xerrada i ja fora del tema,  aprofitant l'última adquisició feta pel Departament de Didàctica de les Matemàtiques de la UAB, hem presentat en societat un model de l'anomenat con d'Apol·loni, un con que es pot desmuntar, en el que es es pot observar com s'obtenen les còniques a partir de les seccions realitzades sobre ell.

Aquest con ha esdevingut famós de nou gràcies a la pel·licula Àgora, ja que és protagonista en aquestes dues seqüències, que poden ser de gran ajuda el dia que vulgueu parlar de còniques amb els vostres alumnes.

Cliqueu a les imatges per veure els vídeos (1/06/2011)

Cliqueu a les imatges per veure els vídeos (1/06/2011)



Un advertiment: en començar els vídeos hi ha una publicitat que us podeu saltar, i que canvia el anunci de tant en tant. Us aconsellem que una estona abans de passar-ho a una classe d'adolescents us mireu l'anunci, no sigui que us passi el que quasi ens va passar a nosaltres.

La compra: segurament el millor del procès
Navegant per internet vàrem descobrir la  pàgina d'un torner de Tordesillas, que fabricava artesanalment el con de la pel·lícula: en Francisco Treceño. Quina no ha estat la nostra sorpresa en parlar amb ell, ja que durant el procés: va demanar perquè el volíem per així atendre millor la demanda, va avisar que si agafàvem el de 40cm se'ns faria "bola de pelotari" (sic) , que ens en aconsellava que pel que el volíem millor un de més petit,  va enviar fotografies per mostrar-nos com quedaria el resultat final, ens vàrem assabentar que era arqueòleg reconvertit a torner i realment les converses amb ell van ser una delícia.

Si voleu saber condicions de compra us adrecem a la seva pàgina clicant sobre la fotografia

 Cliqueu a les imatges per accedir a la pàgina

Francisco: aprovechamos la ocasión para enviarte nuestros mejores deseos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada